Hoe onderhoud ik mijn tuin?


Wanneer je je tuin gaat onderhouden en opruimen krijg je veel tuinafval. Voor de gelukkige is dit met een hakselaars handig op te lossen. Voor andere is het verzamelen van tuinafval en deze in de groenstraat deponeren de nodige taak. Maar waar begin je bij het opruimen van je tuin?

De basis van je tuin

Allereerst start je met het schoonmaken van de tuinmeubelen en potten. Pak een borstel en een sopje en maak alles schoon. Wanneer je dit doet aan het einde van de zomer en je alles gaat opbergen, zorg dan dat alles goed opgedroogd is zodat het binnen niet gaat stikken. Je gazon alleen maaien is niet genoeg voor mooi groen gras. Je dient ook de zijkantjes te knippen. Er kunnen ook plekken zijn die minder groeien of door hitte kapotgegaan zijn. Kijk online wat je hiertegen kunt doen. Waarschijnlijk zul je een stukje opnieuw moeten zaaien. Let ook op bij het planten van bollen, deze zijn tijdgebonden en kunnen niet ieder moment geplant worden. Door hier goed naar te kijken, zal je het beste resultaat behalen. Het is belangrijk dat planten en bomen op tijd gesnoeid worden. Ook hier hangt een gebruiksaanwijzing aan vast. Lees goed wanneer je mag snoeien en tot waar goed is. Zo voorkom je dat de plant of boom sterft.

Dieren in de tuin

Heb je een vijver? Zorg dan dat deze goed onderhouden wordt. Haal tijdig het blad eruit en houdt de planten aan de kant goed bij. Zorg dat de filters van de waterpomp schoon zijn. Heb je ook vissen in je vijver? Zorg dan voor voldoende voeding en span een net over uw vijver tegen de reigers. Meer dieren verzorgen? Wanneer je zorgt voor voldoende eten en nestplekjes zullen er meer dieren je tuin bezoeken. Dit levert niet alleen meer sfeer in de tuin, maar je helpt de natuur ook een beetje.