Hout in de achtertuin


Hout is een materiaal dat we erg veel gebruiken, bijvoorbeeld in huis bevatten de meeste bedden, kasten, deuren en tafels hout. Hout is een mooi materiaal dat zowel een hele robuuste en natuurlijk uitstraling kan hebben als een hele strakke en moderne uitstraling. Dit komt omdat je het hout op allemaal verschillende manier kan bewerken. Deze bewerkingen zorgen er voor dat hout overal bij kan passen. Dit geldt niet alleen voor in het huis hout in de tuin wordt ook steeds meer gebruikt omdat het een super duurzaam materiaal is. Zo kan je van hout een prachtigen blokhut maken of een mooi tuinhuis. 

Hout bewerken 

Hout is een goed verspaanbaar materiaal, dat betekent dat je het makkelijk kan bewerken door middel van zagen, boren en alle andere manier van bewerking waar je mechanisch of elektrisch gereedschap bij gebruikt. Buiten verspanen is hout ook makkelijk met elkaar te verbinden. Dit kan door middel van onder andere deuvel verbindingen. pen-gat verbindingen, tandverbindingen en keepverbindingen. Maar hoe bewerk je dit mooie materiaal. wanneer je hout op maat wilt zagen moet je vermijden dat de zaag gaat spannen probeer daarom een zo recht mogelijke zaagsnede te maken. Zorg met boren dat je boor niet te warm wordt dit kan je materiaal verbranden en je boor gaat er van kapot. 

Hout kopen 

Het is mooi om zelf de meubels te maken precies zoals jij het in gedachten hebt, maar dit is heel veel werk en kost veel tijd. je kan natuurlijk ook je hout meubels en houtopslag kopen maar waar moet je dan op letten? Kijk altijd wat voor soort hout je koopt en waar het geschikt voor is. Verschillen zitten bijvoorbeeld in de maten waarin een hout gaat werken wanneer het langer onder moeilijke omstandigheden. De verkoper van hout en houten meubels weet vaak ook het nodige over de houtsoort en kan u hierover informeren. Wanneer het een aankoop via het internet betreft staat er vaak beschreven of het meubel geschikt is om buiten te staan.