Je bent een hondenliefhebber of je bent het niet….


Verbaasd keek ik gisteravond door mijn raam en daarmee was gelijk een nieuw blogonderwerp geboren. Het miezerde namelijk en ik was na een warme douche net bezig om het thuis gezellig te maken met kaarsjes etc. Ik keek door het raam en zag mijn buurvrouw – gewenteld in een badjas op slippers – haar o zo schattige hondje uitlaten. Ik kan me er persoonlijk niets bij voorstellen dat je je behaaglijke avondje moet opofferen voor een harige viervoeter. Om vervolgens een plens water over je te krijgen omdat je viervoetige maatje zijn of haar behoefte moet doen. Daar denken Martin Gaus en zijn aanhangers natuurlijk anders over. Ik wil met dit blog ook niemand tegen me in het harnas jagen, het is meer dat ik verwonderd ben. Als je in de regen in je kimono badjas loopt om 23.00 uur om je hond uit te laten rest mij de vraag waar deze massale hondenliefhebberij vandaan komt. Ik heb het voor je uitgezocht, want mijn empathisch vermogen rijkt niet zo ver. De reden lees je hieronder.

Waarom houden sommige mensen zo van honden?

Je moet toch wel veel liefde voelen voor een hond mocht je dag en nacht zorgen voor je trouwe viervoeter. Als hij ziek is moet je naar de dierenarts, hij heeft de nodige aandacht nodig en daarnaast moet je hem uitlaten meerdere keren per dag. Zelf vind ik dieren schattig en leuk, maar voel ik niet de behoefte om een huisdier te nemen. Des te meer reden om uit te zoeken waaromveel mensen van dieren houden.

Hieronder de redenen waarom mensen een hond nemen;

  • Je geeft een hond een prachtleven, omdat je er goed voor zorgt en je de allerbelangrijkste in zijn leven bent
  • Wandelen met je hond is goed voor jou en goed voor je gezondheid
  • Als je een hond hebt ben je nooit meer alleen, want met een hond kun je geen ruzie maken en hij veroordeelt je niet
  • Van een hond wordt de gemiddelde mens gelukkig. Het is gezellig, zorgt voor reuring en hij is altijd blij als je thuiskomt
  • Als je een waakhond hebt kun je je veilig voelen

Dit is in korte lijnen een beetje wat een hond je kan bieden. Daarom is dat rondje om dan natuurlijk een kleinigheidje. Daarbij slaap je dan ook als een roos!