Niks is handiger dan robot grasmaaiers


Een robot grasmaaier is een ideale vervanging van een reguliere grasmaaier. Robot grasmaaiers werken namelijk zelfstandig en automatisch en bespaart veel tijd. Hiernaast hoef je ook niet chagrijnig te worden omdat het weer tijd is voor dit klusje. De robot maait het gazon helemaal zelf door een afgezet gebied en een accu en oplader te gebruiken. Ze zijn geschikt voor kleine én grote tuinen!

Een verzorgd gazon dankzij een robot grasmaaier

Bij een robot grasmaaier denkt men meestal aan een robot die het gras netjes maait. Een robot grasmaaier heeft echter meer in huis dan dat. Naast het zelfstandig maaien verzorgt de robot grasmaaier het gazon tot in de puntjes. Een robot grasmaaier werkt namelijk hetzelfde als een mulchmaaier, die tijdens het maaien het gras versnippert. Deze grassnippers komen na het maaien op het gazon terecht en dienen op deze manier als gazonmest en bieden extra voedingsstoffen.

Voor de grote én kleine tuin

Robotmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, wat ze geschikt maakt voor iedere tuin. De grootste robot grasmaaier in ons assortiment heeft een maximaal maaibereik van 5.000 vierkante meter! Buiten het grote maaibereik beschikken onze robotmaaiers over een systeem dat ervoor zorgt dat ze makkelijk obstakels zoals bomen en struiken signaleren en hier omheen manoeuvreren. Ook heeft de robot grasmaaier een sensor die ervoor zorgt dat hij tijdelijke hindernissen kan opmerken en ontwijken.

Het installeren van een robot grasmaaier

Aan de hand van een maaiplan kun je een robotmaaier makkelijk zelf installeren. Dit kan door middel van de plattegrond van de tuin. Je monteert het oplaadstation, legt de begrenzingsdraad en installeert tenslotte de maairobot.

Het is ook mogelijk om een specialist te vragen voor het installeren van de robot grasmaaier. De Tuinmachineshop biedt daarom een installatieservice. Neem contact op met onze klantenservice voor vragen en we leggen je graag de mogelijkheden voor.