Tips voor het kopen en bewaren van kurkuma


Mensen zijn tegenwoordig veel bezig met natuurlijke remedies en het gebruik van kruiden of specerijen om de gezondheid te verbeteren. Van alle beschikbare opties wordt kurkuma aanbevolen als een van de meest efficiënte specerijen om te gebruiken. Je kunt kurkuma kopen in de vorm van poeder of capsules. Het is ook onbewerkt te koop. Welke keuze je ook maakt, je moet weten hoe je deze specerij kunt kopen en thuis kunt bewaren. Dat komt omdat niet alle poeders hetzelfde zijn. De meeste producten komen van gekookte en gedroogde wortels, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Het is dus noodzakelijk om te weten hoe je het juiste poeder kunt kiezen.

Voor het eerst kurkuma poeder kopen

Alle mensen moeten eigenlijk een beetje kennis hebben als het gaat om het kopen van kurkumapoeder. Dat komt omdat sommige distributeurs kleuradditieven, talkpoeder of andere slechte ingrediënten aan het product toevoegen. Je moet eerst controleren waar het vandaan komt. Dat betekent dat het product zo biologisch of puur mogelijk moet zijn. Het biologische poeder is goedgekeurd door de autoriteiten en biedt het meest efficiënte voordeel in vergelijking met gewoon poeder. Daarnaast moet het de laagste niveaus van pesticiden bevatten. Ook moet je een product kiezen dat ten minste 5% natuurlijke curcumine bevat. Koop nooit poeders die volgens illegale procedures zijn gemaakt. Hoewel biologische kurkumapoeders duurder zijn, bieden ze het beste voordeel en hebben ze alle testen doorstaan. Om alles zeker te weten kun je eenvoudig het analysecertificaat van de fabrikant bekijken.

Kurkumapoeder bewaren

Een andere belangrijke overweging is hoe je het poeder thuis bewaart. De meest gebruikelijke methode is om het in een luchtdichte verpakking te bewaren. Zorg ervoor dat je het op een droge en koele plaats bewaart. Het mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Je kunt er elke keer een beetje van toevoegen aan je eten en drinken. Er zijn verschillende goede aanbieders van dit product.  Zodra je een kwalitatief product zoals die van de Kurkama Specialist hebt gevonden, kun je er meteen van genieten.