Waarom je moet gaan voor kunststof tuinmeubelen

Waarom je moet gaan voor kunststof tuinmeubelen

Je tuin aankleden kan op veel manieren. Er zijn dan ook genoeg offline en online tuincentrums of andere winkels waar je je helemaal kan uitleven. Zo kun je kiezen voor een overheerlijke lounge set of juist gaan voor een tuintafel in combinatie met tuinstoelen. Soms zijn tuinen zelfs groot genoeg dat er plek is voor beide. Als we je één tip mogen geven, dan raden we je aan tuinmeubelen aan te schaffen van kunststof. Denk hierbij aan een kunststof tuintafel en kunststof tuinstoelen. Kunststof tuinmeubelen bieden namelijk een paar interessante voordelen:

Onderhoudsvriendelijk

Kunststof is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Dit in tegenstelling tot hout. Hout verandert snel van kleur en moet eigenlijk ieder jaar grondig worden afgespoten en worden ingesmeerd. Slaat het weer in Nederland ineens om en wil je buiten zitten, dan kost je dat met een houten tafel meer moeite. Dit in tegenstelling tot een kunststof tuintafel en een kunststof tuinstoel. Met een simpel sopje haal je alle viezigheid er snel af en kun je snel en lang genieten van jouw meubels.  

Duurzaam materiaal

Wanneer kunststof materiaal wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal zijn we het met je eens, dat is alles behalve duurzaam. Echter wanneer kunststof wordt gebruikt bij producten met een lange levensduur, zoals een tuinstoel, dan is het materiaal duurzaam. Kunststof bestaat namelijk uit meerdere natuurlijke producten zoals aardgas en zout. Daarnaast kan kunststof altijd weer opnieuw worden gebruikt.

Bestand tegen verschillende weersomstandigheden

Als laatste is kunststof bestand tegen diverse weersomstandigheden, sneeuw, hagel, regen of de zon, het doet kunststof niets. Het grootste voordeel hiervan is dat je de tafel of stoelen nooit hoeft op te bergen. Je kan de meubels het hele jaar door laten staan zonder enige schade. Dit zorgt er ook voor dat de kunststof tuinmeubelen lang meegaan, weer een voordeel!