Woordspellen zijn leuk toch?

Photo by Brett Jordan on Unsplash

Vind jij woordspellen leuk en ben jij uit je ideeën? Dan hebben wij nog wel leuke idee voor je! Uiteraard is het van belang om woorden te kiezen die niet regelmatig voorkomen. Denk hierbij aan het woord queer betekenis. Zou jij dit raden? Wij ook niet!

Nieuwe woorden ontdekken doe je zo!

Het maakt het spel juist leuk als je woorden gebruikt die niet vaak voorkomen. Dat maakt dat het iedere keer onvoorspelbaar is en dat is wat we willen. Je wilt natuurlijk wel een avondje lang door spelletjes kunnen spelen. Maar wat zijn nou allemaal goede woorden? Begin met woorden met ×, die zijn er vast en die hoor je niet vaak.

Ken jij dit woord?

Nu vraag je je waarschijnlijk af van welke woorden beginnen nu met een ×. Dat zijn vooral woorden die je niet vaak hoort en waarschijnlijk over nadenkt. Xantus’ alk is bijvoorbeeld een woord dat met een × begint. Weet jij wat dit betekent? Xantus’ alk is een vogel. Deze vogel leeft in Mexico en valt onder de bedreigde diersoorten. Aangezien het leefgebied steeds kleiner wordt is de kans dat het dier uitsterft groot.

Achtergrond van de vogel

Deze vogel behoort tot de alkachtigen en lijken op pinguïns. Hun poten zijn niet bedoeld voor lange wandelingen, maar vooral bedoeld om te zwemmen. De vleugels worden gebruikt om te zwemmen en om prooien te jagen. Wist je dat de bekendste vogels in de familie zijn de alk, de papegaaiduiker en de zeekoet is? Dit zijn ook leuke woorden om te gebruiken met een spelletjes ronde.

Tips, tips, tips

Een volgende tips is dus vooral het gebruik maken van dieren en andere onderwerpen die nog niet heel erg bekend zijn. Hierdoor zullen mensen jouw woord niet snel raden. Hierdoor kun je langer het spel spelen en blijft het ook nog eens spannend. Want wie heeft de meeste kennis van dieren?