Een kapschuur van Douglas hout is een duurzame en functionele aanwinst voor je tuin


Wil je nog meer genieten van je tuin? Een overkapping in je tuin is dan een mooie aanwinst. Hiermee zorg je ervoor dat je ook op regenachtige of al te zonnige dagen nog kan genieten in je tuin. De kapschuur is een van de populairste soorten overkapping die er te krijgen zijn. Het ziet eruit als een traditionele schuur, met een kenmerkende asymmetrische dakconstructie. Het is een schuur met een aflopend dak, dat aan één kant langer doorloopt dan aan de andere kant. Dankzij deze vormgeving heeft een kapschuur een unieke esthetiek en biedt het daarnaast ook praktische voordelen. Je zit bijvoorbeeld altijd beschut tegen regen en wind. Je ziet de kapschuur steeds vaker in Nederland. Dit is te danken aan de veelzijdigheid, maar ook aan het duurzame karakter.

Waar kan je een kapschuur allemaal voor gebruiken?

Een kapschuur is een zeer veelzijdige overkapping. Zo kan je deze schuur gebruiken als opslagruimte voor bijvoorbeeld tuinmeubelen, gereedschap, fietsen en brandhout. Maar een kapschuur is ook bij uitstek geschikt als carport, waar je jouw auto droog en beschermd onder neer kunt zetten. Ook is het een mooie, overdekte zitplek. Je kan hier lekker overdekt loungen, maar het is ook bij uitstek geschikt als extra eetkamer. Heerlijk om in de zomer met zijn allen te zitten, zonder dat je er bang voor hoeft te zijn dat het etentje verregent. Ben jij iemand die het fijn vindt om te klussen? Gebruik je kapschuur dan als werkplaats. Hier heb je alle ruimte en rust om lekker aan de slag te gaan.

Een mooie toevoeging aan je tuin

Een kapschuur in je tuin geeft gelijk meer waarde aan je leefruimte. Niet alleen is een kapschuur namelijk erg handig, het ziet er ook nog eens heel mooi uit. De uitstraling van een kapschuur past perfect in zowel een moderne als een traditionele tuin. Dit is onder andere te danken aan het natuurlijke karakter van het hout, maar ook aan de robuuste constructie. Dit is een charmante plek waar je graag onder gezien wil worden! De duurzaamheid van een kapschuur helpt daar natuurlijk ook bij. Een kapschuur is stevig en kan tegen een stootje. Zorg voor goed onderhoud en jouw kapschuur kan tientallen jaren mee.

Waarom Douglas hout een goed materiaal is voor een kapschuur

Kies je voor een kapschuur, dan raden wij je aan om Douglas hout te gebruiken als materiaal. Dit is een van de populairste materialen om een overkapping van te maken en dat is niet verwonderlijk. Zo is het een houtsoort die zeer duurzaam is. Zet een kapschuur van Douglas hout neer en je mag erop rekenen dat deze heel wat jaartjes blijft staan. Het is ook een zeer sterk materiaal. Dit is essentieel voor de constructie van een stevige, betrouwbare kapschuur. Het draagt zware lasten en blijft ook recht. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat dit hout gaat vervormen. De uitstraling van Douglas hout is ook een onderdeel van de populariteit. Douglas hout heeft een prachtige, roodachtige kleur die na verloop van tijd op een subtiele wijze vergrijst. Zo heeft jouw kapschuur straks een elegante, tijdloze look. Niet onbelangrijk: het is een duurzame, milieuvriendelijke keuze doordat dit hout afkomstig is uit goed beheerde, Europese bossen.

Zelf een kapschuur in je tuin zetten

Er zijn meerdere bedrijven die graag een kapschuur in je tuin neer komen zetten. Je kan er echter ook voor kiezen om dit zelf te doen. Jumbowood verkoopt een compleet bouwpakket, waarmee elke handige klusser straks een prachtige kapschuur in de tuin heeft staan. Hiermee bespaar je niet alleen flink op de arbeidskosten die door professionele bedrijven gerekend worden, maar ben je ook nog eens heel flexibel. Je bepaalt zelf wanneer de kapschuur gebouwd wordt, waar hij komt te staan en of daar wellicht aanpassingen aan worden gemaakt. Door de duidelijke instructies, alsmede het feit dat alle materialen perfect op maat zijn gezaagd, zorg jij ervoor dat die kapschuur er binnen een paar dagen staat!

Ga jij ook voor een kapschuur in de tuin?

Met een kapschuur van Douglas hout geniet jij straks nog meer van je tuin. Dit biedt allerlei praktische voordelen, zoals de extra opslagruimte en het feit dat je straks een plek hebt om heerlijk te kunnen ontspannen. Je hoeft ook nooit meer bang te zijn dat een geplande BBQ zomaar in het water gaat vallen. Daarbij ziet een kapschuur er simpelweg mooi uit. Dankzij de bouwpakketten van Jumbowood zet jij die kapschuur straks zelf neer, zodat je geen arbeidskosten hoeft te betalen. Zo heb je straks een functionele, stijlvolle buitenruimte die jarenlang meegaat!