Dorpels voor buiten van arduin of graniet?


Bij het kiezen van een raamdorpel & deurdorpel bij COMPOSIETvakman.be sta je voor een belangrijke beslissing, waarbij de keuze ligt tussen twee hoogwaardige materialen: Arduin (Belgische blauwe steen) en nero assoluto (zwarte) graniet. Maar welk materiaal past het beste bij jouw behoeften? Laten we hier eens wat dieper op ingaan…

Arduin (Belgische blauwe steen):

Met een dorpel van arduin voeg je niet alleen stijl toe, maar ook een natuurlijke en levendige uitstraling. Arduin, ook wel bekend als Belgische blauwe steen, staat bekend om zijn kenmerkende blauwgrijze kleur en authentieke uitstraling. Bij COMPOSIETvakman.be kun je kiezen tussen geschuurd en gezoet arduin, beide geschikt voor buitengebruik.

Geschuurd Arduin is ruwer van textuur en ook wat lichter van kleur dan gezoet arduin. Door de grove korrel zijn slijtage, kleine beschadigingen en weersinvloeden minder opvallend. Gezoet arduin oogt wat egaler en is ook wat donkerder van kleur. Het voelt gladder aan en heeft een lichte matte glans, waardoor het een luxueuzere uitstraling heeft.

Arduin is ideaal als je een tijdloze en elegante uitstraling wilt. Het materiaal is bovendien bestand tegen slijtage, vuil en vochtopname, waardoor het langdurig mooi blijft. Je vindt zowel blauwe steen buiten deurdorpels als raamdorpels bij Composietvakman, zowel vlak als schuin. 

Graniet (Nero Assoluto):

Als je streeft naar een stijlvolle en strakke uitstraling, dan is nero assoluto graniet een uitstekende keuze. Nero assoluto, ook bekend als absolute black of zwarte graniet, heeft een homogene structuur en een diepe zwarte kleur. Bij COMPOSIETvakman.be kun je kiezen tussen gezoet (mat) en gevlamd (gebrand) graniet voor je buitendorpel. Gezoet graniet combineert de donkere kleur van nero assoluto met een subtiel mat oppervlak voor een elegante uitstraling. Als je een levendiger en stoerder accent wilt toevoegen, is gevlamd graniet een prachtige optie. Het heeft een gebrande textuur voor een robuuste uitstraling.

graniet staat bekend om zijn duurzaamheid, krasbestendigheid en bestendigheid tegen weersinvloeden. Het is een uitstekende keuze als je een moderne, luxe uitstraling wilt. Houd er wel rekening mee dat graniet kwalitatief hoogwaardig, maar ook een stuk duurder is en tevens alleen verkrijgbaar is als “vlakke dorpel” van 2 cm of 3 cm dik.