Rustieke eiken planken voor buiten, landelijk luxueus!


Bij HOUTvakman.be bieden wij een uitgebreide collectie hout voor buiten. Binnen de collectie houten planken van HOUTvakman.be is eikenhout enorm populair. Want wat is er mooier, natuurlijker, en luxueuzer dan onbehandeld eiken voor uw buitenproject? Of het nu gaat om een robuust bijgebouw, een stijlvolle carport, een stoere overkapping of een luxueuze poolhouse, met eikenhout bent u verzekerd van een sfeervol eindresultaat dat de tand des tijds doorstaat.

Rustiek eiken. 

Europees eikenhout, afkomstig van de Quercus boom, is een van de meest bekende en populaire houtsoorten. Het heeft een warme (geel)bruine kleurtint, een prachtige vlamstructuur en karakteristieke spiegels, wat zorgt voor een sfeervolle, landelijke, en luxueuze uitstraling. Dankzij duurzaamheidsklasse 2 heeft eikenhout een levensduur van meer dan 20 jaar, waardoor het een investering voor de lange termijn is.

Let op.

Er zijn echter enkele aandachtspunten om rekening mee te houden bij het gebruik van eikenhout voor buitentoepassingen. Allereerst is eikenhout gevoelig voor werking als gevolg van weersinvloeden, wat kan leiden tot vervorming. Ook is eikenhout vatbaar voor vlekken. Bij HOUTvakman.be bestaat de basiscollectie uit AD (air dried) hout, wat betekent dat het vrij vers is waardoor de kans op vervorming en scheurvorming groot is, vooral bij directe blootstelling aan weersinvloeden. Bij de montage van eiken planken dient u rekening te houden met krimp en uitzetten van het hout, evenals mogelijke vervormingen en kromtrekkingen.

Populair voor…

Ondanks deze aandachtspunten blijft onbehandeld eikenhout enorm populair als hoogwaardig tuinhout voor diverse buitentoepassingen. Veelvoorkomende projecten waarbij eikenhout wordt gebruikt, zijn onder andere (luxueuze) tuinhuizen, overkappingen, schuren, bijgebouwen, gevelbekleding, pergola’s, poorten, hekwerken, en schuttingen. Onbehandeld eikenhout zal na verloop van tijd vergrijzen, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit ervan. Kortom, met rustiek Europees eikenhout haalt u natuurlijke luxe in huis. Hoewel het enige toewijding vereist vanwege de mogelijke werking en gevoeligheid voor vlekken, zal het prachtige eindresultaat en de duurzaamheid van eikenhout uw inspanningen ruimschoots belonen. Bekijk direct even de prachtige collectie eikenhout bij HOUTvakman.be