3 trends voor tuin decoratie in 2023!


Je tuin is een belangrijk onderdeel van je huis. Je brengt hier waarschijnlijk vele uren door wanneer het lekker weer is en het is daarom belangrijk dat je tuin een aantrekkelijke plek is. Wil jij jouw tuin wat opleuken en gezelliger maken? Er zijn verschillende trends in 2023 waarmee jij ervoor kunt zorgen dat er wat meer leven in je tuin komt en het gezelliger wordt. Ben jij benieuwd naar deze trends? Lees dan snel verder!

Neutrale kleuren

Een van de meest populaire trends in 2023 voor zowel binnen als buiten, waren neutrale kleuren. Denk hierbij aan kleuren als beige, wit, bruin, crème en zwart. Wanneer je deze kleuren laat terugkomen, zorg je ervoor dat je tuin een geheel wordt en er aantrekkelijk uitziet. Wil je nieuwe meubels of accessoires voor je tuin kopen? Kies dan voor neutrale kleuren. Door deze neutrale kleuren te combineren met verschillende texturen, zorg je voor een mooi geheel en daarnaast een rustgevend effect in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke producten in je tuin, zoals bamboe, pampas en planten om het geheel op te breken.

Bohemian-tuin

Het Ibiza-gevoel in je tuin creëren, was ook een enorm populaire trend in 2023. Een bohemian-tuin heeft veel verschillende natuurlijke producten, levendige kleuren en patronen en daarnaast veel zitplekken. In een bohemian-tuin is comfort een van de belangrijkste aspecten van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een rieten loungeset, een hangmat of een leuke poef. Door meerdere verschillende zitplekjes in je tuin te hebben, creëer je het ultieme bohemian-effect. Vergeet ook niet een aantal leuke kussentjes toe te voegen aan je zitplekken. Om je tuin verder af te stijlen, is het belangrijk om veel natuurlijke materialen te gebruiken. Leg bijvoorbeeld een leuk juten kleed op de grond en hang plantenhangers van macramé aan de muur. Een citroen- of sinaasappelboompje maakt de vakantiesfeer in je tuin helemaal af.

Kleurrijke bloemen en planten

Als laatste zijn kleurrijke bloemen en planten ook enorm populair in 2023. Hiermee kun je het gevoel van een tropisch oord in je achtertuin creëren. Door vrolijke kleuren te gebruiken in je tuin breng je het helemaal tot leven. Ga jij voor alle kleuren door elkaar of blijf je bij een kleur?  De planten en bloemen waaraan je kunt denken voor deze trend zijn bijvoorbeeld fuchsia’s, deze planten hebben mooie roze bloemen die er prachtig uitzien in je tuin. Of een opuntia, dit is een cactusvijg die er enorm exotisch uitziet. Pepers zijn felrood en zien er ook super gezellig uit in jouw tuin. Of zomerbloeiers, dit is een mix van bloemen die allerlei verschillende vrolijke kleuren hebben.  Er zijn elk jaar meerdere trends op het gebied van tuinen. Het is belangrijk dat je kiest voor de trend die bij jouw persoonlijke stijl past wanneer je deze gaat toepassen in je tuin. Zo wordt dit jouw favoriete plek van je huis!