Kleine badkamer met uitzicht op de tuin inrichten? Lees hier hoe


Zo richt je een kleine badkamer met uitzicht op de tuin in

Heb je een kleine badkamer met uitzicht op de tuin en wil je deze mooi inrichten, zodat deze groter oogt? Veel badkamers zijn klein, waardoor je niet al te veel items in de badkamer kunt plaatsen. In dit artikel hebben wij badkamer inspiratie voor je verzameld, zodat je straks precies weet hoe je jouw kleine badkamer groter kunt laten ogen en jezelf hier fijn kunt verzorgen terwijl je van het uitzicht op de tuin geniet.

Gebruik lichte kleuren

Om een mooie badkamer te creƫren die ruim oogt, kun je het beste lichte kleuren gebruiken.
Doe dit niet alleen voor de muren en de vloeren, maar koop ook meubels in lichte kleuren. Als je donkere kleuren gebruikt of kiest voor felle kleuren, zal je ruimte kleiner ogen. Mocht je toch graag felle kleuren willen gebruiken, dan kun je deze het beste toepassen als detail. Denk bijvoorbeeld aan een kraan in een felle kleur.

Plaats grote tegels

Wanneer je je badkamer groter wilt laten ogen, speelt ook het formaat tegels hierin mee. Grote tegels zorgen ervoor dat de ruimte ook groter oogt. Kies bij voorkeur voor tegels zonder motief, zodat je badkamer niet alleen groter maar ook rustiger oogt. Je kunt wel kleinere tegels ophangen als je dit wilt, maar doe dit bijvoorbeeld achter de wand van de inloopdouche. Zorg er wel voordat de kleine tegels niet overheersend zijn.

Ga voor inbouwkasten en hang planken op

Om zoveel mogelijk ruimte in je badkamer te behouden, kun je het beste inbouwkasten plaatsen en planken ophangen. Zo kun je ruimte besparen. Wel is het aan te raden om planken niet helemaal vol te zetten met allerlei spulletjes. Dit kan er namelijk juist weer voor zorgen dat je badkamer nog kleiner oogt. Het beste kun je deze spullen in kleine manden opbergen, om de rust en ruimte in de badkamer te bewaren.

Hang een grote spiegel op

Ook een grote spiegel ophangen kan ervoor zorgen dat je badkamer ruimtelijker oogt. Des te groter de spiegel is, hoe groter het effect zal zijn. Een spiegel kan je het gevoel geven dat de ruimte doorloopt en reflecteert tevens het licht. En je kunt jezelf ook nog eens beter verzorgen voor een grotere spiegel.

Ga aan de slag met onze tips en laat jouw kleine badkamer met uitzicht op de tuin optisch groter lijken.