Waarom is een trampoline het perfecte cadeau voor kinderen?


Trampolines zijn niet alleen een geweldige manier om veel plezier te hebben in de tuin. Het is ook een uitstekende manier om uw kind gezond te laten spelen, nuttig voor een goede ontwikkeling. Springen op een trampoline verbetert niet alleen de motorische coördinatie en balans aanzienlijk, maar voorkomt en vermindert ook houdingsafwijkingen. Maar dat is niet alles: trampolinespringen helpt om een ​​gezond figuur te behouden en onnodige calorieën te verbranden, wat een aantrekkelijk alternatief is voor passief computerspelletjes spelen. Ben je op zoek naar professioneel advies voor je een trampoline koopt? Neem dan contact op met etantrampolines.com

Welke maat trampoline is geschikt?

Deze vraag komt heel vaak voor. Bij het kiezen van de maat van de trampoline moet je allereerst rekening houden met de leeftijd van het kind, de hoeveelheid ruimte in de tuin en ook belangrijk: financiële mogelijkheden. Een springmat van 140 cm of 183 cm is het meest geschikt voor de jongste springers, 3 jaar of niet veel ouder. Veilig, betaalbaar en ruimtebesparend – zo kan het in een notendop worden omschreven. Voor oudere kinderen raden we een iets groters aan, bijvoorbeeld een trampoline van 244 cm of 305 cm (de meest populaire maat van de trampoline). Ze zorgen voor meer levendig plezier dankzij een grote hoeveelheid ruimte voor waanzin – je kunt bijvoorbeeld harder opvallen. Volwassenen kunnen ook op deze maat springen.

Zijn trampolines alleen leuk voor kinderen?

Plezier op de trampoline is natuurlijk niet alleen weggelegd voor de allerkleinsten. Ouders gebruiken het graag op gelijke voet met hun kinderen, niet alleen om plezier te hebben, maar ook om voor hun figuur te zorgen. Dergelijke sprongen zijn een van de meest effectieve manieren om af te vallen: je kunt in een uur tot 800 kcal verbranden! Het is moeilijk om een ​​even effectieve en aangename manier te vinden om af te vallen! Voor ouders raden we springplanken aan met een diameter van 252 cm of meer. Een geweldige oplossing om af te slanken zijn ook fitnesstrampolines, die dankzij hun compacte formaat zeer weinig ruimte innemen en wanneer ze niet worden gebruikt, snel kunnen worden opgezet. Ze hebben ook handvatten die je helpen je evenwicht te bewaren tijdens het springen.