waarom schaduw in de tuin belangrijk is


Zon is uiteraard altijd fijn om te hebben in de tuin, maar schaduw is ook heel erg belangrijk. Veel mensen bereiken schaduw in de tuin door het ophangen van een schaduwdoek. Hieronder staat het belang van een schaduwdoek

Minder uv-straling

De belangrijkste reden om schaduw in de tuin te vergroten, is om de blootstelling aan schadelijke ultraviolette stralen te verminderen, zelfs bij koel weer of bewolkte dagen kan zonlicht schade veroorzaken. Langdurige blootstelling verhoogt uw risico op huidkanker aanzienlijk.

Bescherming tegen weer en wind

Kwalitatief goede schaduwdoeken zijn niet alleen bestand tegen zonlicht, maar zorgt ook voor de nodige barrières tegen wind, stof, regen en zelfs sneeuw. Het waterdichte schaduwdoek is bestand tegen regen, zodat je bij lichte regen buiten kunt zitten of naar je favoriete artiesten kunt kijken tijdens een concert. Daarom vernietigt regen niet altijd alles.

Aangename koelte

Door de texuur van de stoffen kap kan lucht circuleren, waardoor de ruimte eronder koeler is dan houten of metalen constructies.

Meer buiten

Het weer is koel, dus gebruikers zullen waarschijnlijk langere tijd genieten van buitenactiviteiten. Daarna zullen de kinderen genieten van buitenactiviteiten. Kinderen willen misschien langer spelen op de speeltuin, als het gezin koel blijft in de schaduw. Dan kan een schaduwdoek de picknicktijd verlengen. De openbare buitenruimte moedigt vrienden en familie aan om samen te komen, en als ze zich op hun gemak voelen, kunnen ze langer buiten spelen.

Objecten beschermen

Het schaduwdoek helpt alle onderstaande objecten te beschermen. Veel autodealers hebben bijvoorbeeld zonneschermstructuren geïnstalleerd om hun inventaris tegen hagel te beschermen. De relatief lage kosten zijn de moeite waard om de auto te beschermen (om nog maar te zwijgen van het verlagen van het verzekeringstarief).