De belangrijkste ruimtes in huis


Wat zijn de belangrijkste ruimtes in je huis? Je badkamer? Keuken? Woonkamer? Slaapkamer? Waarschijnlijk is het belangrijkste onderdeel na je slaapkamer toch wel je woonkamer. Wat het al te logischer maakt dat deze kamer ook zo genoemd is. Dus dat betekent wel dat je er eigenlijk best wel wat tijd zult doorbrengen, voor de tv, wellicht eten, bezoek, nietsen, van alles eigenlijk. Al met al zul je dus veel tijd doorbrengen in deze ruimte en hierbij heb je de nodige voorzieningen. Allereerst kun je natuurlijk denken aan allerlei meubels; een ronde tafel, krukjes, een hoekzetel, enzovoort. 

Meubels 

Men vergeet vaak dat meubels er met een functie staan en niet slechts omdat ze in het kleurenpalet van je interieur passen. Het is natuurlijk geen atelier, maar  een huis. Zorg er dus voor dat als je meubels gaat aankopen of inkopen, je wel de juiste meubels in huis haalt. Daarbij gaat het vooral om het persoonlijke nut en effect wat je ervan kunt ervaren. Dit is immers ook iets persoonlijks; hoe je je voelt bij een bepaald meubelstuk, zoals een hoekzetel, hoe iets zit, ruikt of voelt en ga zo maar door. Dit maakt het daarna al te prettiger als je er eenmaal gebruik van maakt. 

Indeling 

Naast de meubels, moet je ook nadenken over de indeling hiervan. Een woonkamer kun je namelijk ook verschillende manieren indelen, zo heeft de ene van zijn woonkamer een woon en eetruimte gemaakt, terwijl de ander er juist voor kiest om z’n allerduurste porselein neer te zetten in de kasten. Dit maakt maar weer eens goed duidelijk hoe ons systeem niet is ingedeeld op een algemeen profiel qua wensen. Iedereen heeft aparte eisen en behoeftes, de ene wil een gezellige woonkamer creëren terwijl de ander het juist sober wil houden en slechts voor de gasten uitbreiding willen, maar winkels als debameubelen.be zijn hierop voorbereid.