Gras in de tuin veel moeite?


Veel mensen zien af van het hebben van gras in de tuin. De voornaamste reden hiervoor, is dat het vaak moet worden gemaaid en het maaien veel moeite kost. Toch heeft een groene tuin veel voordelen. In een groene tuin zitten veel insecten, bijen en vlinders. Dit is erg goed voor het milieu. Ook is het hebben van een groene tuin niet alleen handig voor het milieu, maar ook voor jezelf en familie. In het gras kan je lekker liggen of picknicken, het geeft een echt plattelands gevoel. In een tuin met weinig bestrating kan ook het water beter doorstromen.

Grasmaai opties

Het maaien van het gras is voor veel mensen het grootste struikelblok, het kost veel moeite en een grasmaaier is duur. Vroeger kostte het maaien van het gras inderdaad veel moeite. Met een handmatige grasmaaier kan het uren duren. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten grasmaaiers. De bekendste is de grasmaaier waar je achter moet staan. Deze kunnen op accu werken of met een snoer. Er zijn ook vele zitmaaiers zoals de stiga zitmaaier. Deze maaiers hebben ultiem comfort omdat je kan blijven zitten.  Het kost dus geen moeite en is lichamelijk niet zwaar. detuinmachineshop.nl/ online heeft waarschijnlijk verschillende grasmaaiers te koop.

Geen gras?

Wanneer je graag gras wilt maar toch niet de moeite wilt doen om dit bij te houden, of er is een andere reden dat je niet over kan gaan tot echt gras, kan er altijd nog gekozen worden voor kunstgras. Kunstgras is erg makkelijk omdat het niet kan uitdrogen of te hoog groeien. Er is geen nauwelijks onderhoud. Natuurlijk kan je ook kiezen voor bestrating. De keuze hangt van ieders persoonlijke smaak af. Bestrating heeft weinig onderhoud. Het onkruid zal wel verwijderd moeten worden en de tegels moeten een paar keer per jaar schoongemaakt worden.