Het gebruik van beits om de kleur van houten meubels te behouden


Hout beitsen is een goede manier om je houten meubels te beschermen. Je kunt zowel meubels voor binnen als voor buiten beitsen. Tuinmeubels verkleuren echter sneller dan meubels voor binnen, omdat deze worden blootgesteld aan vocht en direct zonlicht. Als je je tuinmeubels niet beitst, vervaagt de houten kleur tot een minder aantrekkelijke grijze kleur. Dit is echter geen groot probleem. Je kunt je houten meubels er als nieuw uit laten zien door houtbeits aan te brengen. Het beitsen van tuinmeubelen geeft niet alleen een nieuwe kleur, maar geeft ook meer bescherming aan je meubelen. Op deze manier worden je meubels van binnen en van buiten beschermt tegen vocht en uv-stralen.

Hoe beits je houten meubels?

Beitsen is het proces van het toevoegen van een afwerking aan het oppervlak van je houten vloer of meubels. Je kunt bijvoorbeeld parket olie of vlekbescherming op waterbasis aanbrengen. Het proces van het beitsen van je buiten- of binnen meubels is eenvoudig. Allereerst moet je de bestaande afwerking verwijderen. Je kunt het meubel voorzichtig met de hand schuren. Je moet echter voorkomen dat je te diep schuurt. Daarnaast kun je een chemisch afbijtmiddel aanbrengen met een kwast. Als het oppervlak klaar is, kun je een beits op olie- of waterbasis aanbrengen. Je moet eerst een dunne laag aanbrengen. Je kunt meerdere lagen aanbrengen om een donkere kleur te krijgen. Daarnaat kun je overtollige beits verwijderen met een schone doek. Na het beitsen van de houten meubels, is het noodzakelijk om een afdichtmiddel aan te brengen op de nieuwe afwerking. De beschermt je meubels tegen UV-licht.

De voordelen van het beitsen van tuinmeubelen

Het aanbrengen van Osmo houtbeits heeft meerdere voordelen. De beits geeft bescherming aan je meubels en vloeren. Na het beitsen zijn de houten meubels beter bestand tegen water en UV-licht. Het zal dus niet gemakkelijk beschadigd raken door weersveranderingen. Verder kan beits de natuurlijke uitstraling van het hout naar voren halen. Het uiterlijk van je meubels zullen er dus beter uitzien. Beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kies je de kleur die bij je interieur of exterieur past. De meubels die al gelakt zijn met beits zijn makkelijker te onderhouden. Hierdoor kun je de nieuwe uitstraling van je meubels langer behouden.