Ongedierte uit je tuin jagen doe je zo


Steeds meer hebben mensen last van schade aan hun tuin. Niet door het weer, maar door ongedierte dat van alles en nog wat kapot maakt. Vooral knaagdieren veroorzaken veel schade en kunnen zo een heel gazon verpesten. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer je last hebt van ongedierte. Een leuke manier om dit te doen is door gebruik te maken van carbid. Carbidschieten is namelijk ideaal voor het wegjagen van knaagdieren. Door de harde knal zullen zij jouw tuin niet meer als veilig bestempelen, zodat je geen last meer zult hebben van knaagdieren.

Zo creƫer je een harde knal

Bij een carbid is het natuurlijk belangrijk om een zo harde knal te veroorzaken. Dit geeft niet alleen een kick, het zorgt er ook voor dat je zoveel mogelijk ongedierte wegjaagt. Om een goede knal te veroorzaken is het belangrijk om voldoende carbid in te slaan. Dit kan je online doen bij een specialist, zodat je hier het gewenste aantal brokken kunt aanschaffen. Hoe groter de brokken, hoe harder de klap zal zijn. Zorg er dus voor dat je grote brokken in huis haalt. Tenslotte is het belangrijk om voldoende veiligheidsmaatregelen te treffen, zodat je op verantwoorde wijze carbid kunt schieten.

Eenvoudig mollen uit je tuin drijven

Bij ongedierte denk je al snel aan mollen. Deze gravers zijn erg vervelend, omdat ze voor veel schade kunnen zorgen in je tuin. Daarom is het belangrijk om aan mollen bestrijding te doen als je een mol in je tuin hebt. Er zijn veel soorten manieren naast carbid om dit te doen. Wil je graag voor een snelle en eenvoudige manier, dan kan je het beste een mollenklem aanschaffen. Deze klem plaats je vervolgens op de plek waar de mol zit. Na verloop van tijd zal de mol in de klem zitten en ben je van de schade af. Je kunt de mol dan weggooien of begraven.

Een mol vangen en verplaatsen

Wil je een mol weg hebben op een meer diervriendelijke manier, dan kan je het beste een val aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld een koker zijn die je in de grond plaatst. Je kunt de koker dan in de tunnel zetten waar de mol is. Om deze te lokken naar de val is het handig om poeder elders te plaatsen, zodat de mol vlucht richting de val. Wanneer de mol in de val is, kan je deze vervolgens verplaatsen naar een plek waar je geen last meer zult hebben van de mol.

Preventief mollen wegjagen uit je tuin

Wil je ervoor zorgen dat mollen geen kans meer krijgen om in je tuin te komen, dan is het aan te raden om hiervoor speciaal gaas aan te schaffen. Met dit gaas zorg je er namelijk voor dat mollen geen ruimte meer hebben om hun tunnels te graven. Je kunt dit gaas eenvoudig online in de webshop bestellen. Belangrijk is om hierbij de afmetingen te kiezen die afgestemd zijn op jouw tuin. Op die manier zorg je ervoor dat mollen geen enkele kans meer hebben om in jouw tuin schade te veroorzaken.