Waar wordt manuka honing voor gebruikt?


De echte honing liefhebbers onder ons zullen er vast wel eens van gehoord hebben: Manuka honing. Dit is de meest wetenschappelijk onderzochte honingsoort ter wereld, en dat vanwege de gezondheidsvoordelen die de honing met zich meebrengt. Je kunt deze Honing kopen online. Naast manuka honing vind je op deze webshop nog een hoop andere soorten honing en producten waar honing in verwerkt is zoals shampoo’s en conditioners. Maar wat maakt deze honing nu zo anders dan normale honing en waar wordt het nu precies voor gebruikt? Als je hier benieuwd naar bent, lees dan vooral even verder.

Helende eigenschappen

Manuka honing wordt veel onderzocht vanwege haar helende eigenschappen. Zo zit er een bepaald stofje in die een antibacteriële werking heeft. Hoe veel er van deze stof aanwezig is in de manuka honing die jij aanschaft, wordt aangeduid in “MGO”. Hoe hoger de MGO, hoe meer van deze stof er aanwezig is in de honing. Mocht je benieuwd zijn naar deze stof en wat precies zijn werking is, dan kun je hier meer informatie over vinden op Honingwinkel.nl. Hier vind je een uitgebreide beschrijving van de werkende stof en wordt er een heldere uitleg gegeven over de werking ervan. Je vraagt je nu vast af waar deze honing met helende eigenschappen nu precies voor gebruikt wordt, dat zullen wij je kort uitleggen.

Onstekingremmend

De honing komt uit Nieuw-Zeeland en werd al lang voor de komst van de wereldveroveraars gebruikt door de oorspronkelijke bevolking van dit land. Het werd gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo werd het gebruikt bij verschillende infecties, klachten en ziektes omdat de manuka bekend stond om de helende krachten. Dit is eigenlijk niets veranderd, vandaag de dag staat de honing hier nog steeds om bekend. Tevens kun je het op de huid gebruiken omdat het ontstekingen tegen zou moeten gaan. De honing wordt niet voor niets ook wel de “tea trea” van Nieuw-Zeeland genoemd!