2 sterkste tuintrends 2021


In de tuin is het heerlijk vertoeven en genieten van de natuur. Er is veel zorg besteed om de tuin zo mooi mogelijk te maken. Je kunt er ook van genieten van het uitzicht. In deze blog belicht ik de toptrends voor 2021. 

Cortenstaal 

Cortenstaal wordt steeds populairder bij gebogen eindgebruikers. Zijn unieke uiterlijk en natuurlijk oxiderende afwerking maken het bijzonder wenselijk voor veel architecturale projecten. Weerbestendig staal, vooral bekend onder de merknaam COR-TEN®-staal, is een groep staallegeringen die is ontwikkeld om de noodzaak van schilderen te elimineren en weerstand tegen roest te bieden. Cortenstaal is bestand tegen de corrosieve effecten van regen, sneeuw, ijs, mist en andere weersomstandigheden door een laag donkerbruine oxidatie op het metaal te vormen, waardoor diepere penetratie wordt voorkomen en de nodige kleur en waarde wordt geboden. Simpel gezegd, hierdoor kan het staal roesten, en deze roest vormt een beschermende laag die de snelheid van toekomstige corrosie vertraagt. 

Pallets 

Pallets worden nu door de hele tuin gebruikt. Het is een materiaal dat een trendy en stijlvolle uitstraling geeft. Omdat er veel vuilnisbakken worden gebruikt, is dit een geweldige manier om dit haar te gebruiken. Een breed scala aan tuinproducten kan eenvoudig worden samengesteld uit pallets. Je kunt natuurlijk een grote bank samenstellen voor in de woonkamer, dit zien we tegenwoordig in veel tuinen terug. Hiervoor heeft u echter 15-25 pallets nodig. Heeft u bijvoorbeeld maar twee pallets, dan kunt u ook kleinere pallets gebruiken, zoals een trendy plantenbak. Op de afbeelding is te zien dat de pallets werden gebruikt als verplaatsbare herfsttafel.