Duurzaam tuinonderhoud


Een goed onderhouden tuin ziet er vaak prachtig uit, maar is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Met de volgende tips hou je de bodem van je tuin gezond en heb je minder chemische stoffen nodig voor je tuin.

Gezonde bodem

Zorg voor een gezonde en vruchtbare bodem door deze goed te bemesten met bijvoorbeeld compost of mulch. Let er hierbij wel op dat je niet te veel mest gebruikt, daar worden de planten slap en kwetsbaar van. Bemest je tuin alleen als alles weer gaat groeien en bloeien in het voorjaar. Maak je eigen compost door al het groenafval uit je tuin te hergebruiken. Zet een duurzaam hekwerk van Adéquat om je composthoop en dan ziet het er ook nog eens leuk uit!

Gereedschap

Voor een duurzame tuin is het natuurlijk belangrijk om geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Gebruik je ook elektrisch tuingereedschap? Deze gaan langer mee als je ze na gebruik goed schoonmaakt. Ook is hierbij altijd de keuze voor een energiezuinige variant beter voor het milieu. Probeer daarnaast zoveel mogelijk met de hand te doen, niet overal heb je elektrisch gereedschap voor nodig!

Aankleding

Let bij het uitkiezen van de tuinmeubelen op de constructie ervan. Als er spleten en gaten in zitten, komt er vaak regenwater in te staan waardoor hout eerder gaat rotten. Dit gaat ten koste van de levensduur van het meubel. Bij het uitkiezen van de verlichting is het altijd beter om voor ledlampen of bijvoorbeeld verlichting op zonne-energie te gaan.