Welke trampoline kopen en waarom?


Je kent het wel, je kinderen zijn een keer ergens gaan spelen waar ze een trampoline hebben en willen er nu ook graag eentje. Je bent onderzoek gaan doen naar allerlei soorten trampolines, afmetingen, veiligheid etc. Maar je weet nog steeds niet welke trampoline je nu moet hebben. Wij helpen je graag bij het maken van de keuze.

Grofweg heb je de keuze uit 2 vormen trampolines: de rechthoekige en ronde trampoline. Het voordeel van een ronde trampoline is dat alle veren gericht zijn naar midden, waardoor hier dus ook het momentum ligt. Bij rechthoekige trampolines is dit uiteraard anders, hier wijzen de veren in verschillende richtingen. Hierdoor maakt het niet uit waar je terechtkomt, de veren zullen dus altijd in andere mate uitrekken. Beide trampolines kun je vinden bij etantrampolines.com.

Rechthoekige zijn eigenlijk nog iets veiliger wanneer er meerdere kinderen tegelijk op springen. Bij een ronde trampoline wordt je namelijk naar het midden getrokken tijdens het springen, omdat daar het momentum ligt. Wanneer er dus meerdere kinderen tegelijk op springen, is de kans op botsingen iets groter. Daarnaast is de rechthoekige trampoline ook iets professioneler dan de ronde trampoline. Omdat de rechthoekige trampoline ook bij de sport wordt gebruikt, ronde trampolines zijn echt puur als hobby trampoline bedoelt. Rechthoekige trampolines worden ook gebruikt bij grote sportevenementen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Olympische Spelen of het WK. Een ander groot voordeel van de rechthoekige trampolines, is dat deze netjes in bijvoorbeeld de hoek van de tuin passen. Bij ronde trampolines is dit iets lastiger meten en passen. Onthoudt ook dat hoe meer veren een trampoline heeft, hoe krachtiger de trampoline is. Dus hoe groter de trampoline, hoe hoger de sprongen. Hoe kleiner de trampoline, hoe minder hoge sprongen. Wij hopen dat deze uitleg iets heeft geholpen bij de keuze voor uw nieuwe trampoline, veel springplezier!