Een trampoline opzetten doe je zo


Trampolines zijn erg gelief in de tuin en geschikt voor iedereen in het gezin – jong of oud. Echter, soms in kleinere tuinen of tuinen die anders perfect zijn aangelegd, kunt u het gevoel hebben dat de trampoline afbreuk doet aan uw buitenruimte. Voor deze situaties is een inground trampoline de perfecte oplossing. Het grote voordeel van een ingegraven trampoline is dat er minder kans is op ongelukken. De trampoline ligt namelijk op grond niveau, waardoor je niet echt van de trampoline af kunt vallen. Daarnaast hoef je ook bijna nooit takken weg te halen die anders eventueel over de trampoline heen hadden gehangen. Bij de staande trampolines die voorheen veel verkocht werden was dit wel het geval. Omdat je anders de kans had om tegen de takken aan te springen of dat deze afbraken en op het hoofd van je kind konden vallen. De inground trampolines zijn beschikbaar bij etantrampolines.com. Hieronder het stappenplan om een trampoline goed te installeren:

Ten eerste moet je natuurlijk het stuk grond afzetten waar de trampoline komt te staan. Zo weet je precies hoeveel grond je weg moet graven. Hiervoor is het handig om een meetlint te gebruiken en vanuit het midden een cirkel te trekken met een stuk stok of iets dergelijks. Vervolgens kun je omtrek markeren met bijvoorbeeld verf.

Het zal niet als een verassing komen, dat de volgende stap is om het gat te graven. Maar hoe diep moet het gat zijn? Dit kun je informeren voordat je de trampoline. Zo weet je precies hoe diep moet graven, zodat de springmat niet de bodem raakt.

Woon je bijvoorbeeld in een gebied met veel kleigrond, overweeg dan of je drainage wilt toepassen. Wellicht moet je een afvoerleiding of afvoersysteem installeren. Denk hier zorgvuldig over na.

Ten slotte hoef je alleen nog maar de trampoline in elkaar te zetten en springen maar!