Wat kan een Smart Home Systeem wat betreft verlichting betekenen?


Wellicht heb je al een Smart Home Systeem, of je overweegt er één aan te schaffen. Logisch is dan dat je wilt weten hoe zo’n systeem precies werkt en wat de functies zijn. In dit artikel ga ik specifiek in op de verlichting, omdat de verlichting een enorm belangrijke rol speelt in een Smart Home Systeem. Je kunt via dit systeem namelijk zo alle verlichting in huis bedienen. Hoe het werkt en wat een Smart Home Systeem voor de verlichting kan betekenen lees je in dit artikel.

  • Het licht gaat automatisch aan: je kunt door het gemak en comfort dat een Smart Home Systeem biedt, erg gemakkelijk verschillende lichten automatiseren. De lichten gaan dan automatisch aan en uit.
  • Het licht gaat automatisch aan bij zonsondergang: als het schemerig in huis wordt door de zonsondergang gaat het licht dankzij de Smart Home verlichting automatisch aan. Daarnaast kun je zelf de lichtsterkte bepalen door te schakelen. Je hoeft hiervoor geen timers te gebruiken en niks constant opnieuw in te stellen.
  • Sfeerverlichting: je kunt ook goed de sfeer bepalen door de slimme verlichting. Zo kun je een perfecte atmosfeer creëren voor een filmavond, gamen, ontspannen, lezen of een romantische avond. Ze zijn ook te verbinden met gezellige LED-lampjes.
  • Alarmlichten: ook zorgt een Smart Home Systeem voor een goede beveiliging van jouw huis. In het geval dat de bewegingssensoren een inbraak detecteren, wordt er gelijk een berichtje naar jouw telefoon gestuurd. Maar ook wanneer de sensoren een ander soort gevaar detecteren, zoals koolmonoxide gas, een lekkage of brand, kun je als extra waarschuwingssignaal bepaalde lampen laten knipperen.
  • Licht uit: je kunt ook gemakkelijk de verlichting op de begane grond uitdoen. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen is dubbelklikken op de wandschakelaar. Alle lichten zullen na 30 seconden uitschakelen op de begane grond. Dit is vooral erg handig als je weggaat of gaat slapen. In het geval je niet thuis bent, schakelt de verlichting automatisch uit na 24 uur.